Bănci și Asigurări

Euler Hermes a deschis o sucursala prin notificarea CSA

01.07.2008, 16:14 38

Euler Hermes, grup german specializat in asigurari de credite comerciale, a intrat pe piata locala prin infiintarea unei sucursale in baza dreptului de stabilire pe care il au companiile din Uniunea Europeana, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Astfel de sucursale au mai infiintat pe piata romaneasca asiguratorii Coface (Austria), QBE (Marea Britanie) si AIG Europe (Franta).
Grupul german este concurentul direct al Coface, alta companie specializata in asigurari de credite comerciale. In primul trimestru al acestui an, Coface a incasat 0,7 milioane de euro din asigurari de credite. La sfarsitul anului trecut, Coface avea 25 de clienti pe segmentul asigurarilor de credite si estima ca in 2008 numarul acestora va ajunge la 100, iar expunerea companiei la 500 de milioane de euro.
Euler Hermes face parte din grupul german Allianz, care detine liderul pietei locale de asigurari, Allianz-Tiriac, cu afaceri de 371 de milioane de euro anul trecut. Compania este prezenta in 50 de tari si controleaza 36% din piata mondiala a asigurarilor de credit. In 2007, Euler Hermes a inregistrat venituri de 2,1 miliarde de euro din activitatea de asigurare si un profit net de 407 milioane de euro.
De altfel, Euler Hermes activeaza pe piata romaneasca inca de la aderarea la Uniunea Europeana. Compania a intrat pe piata prin simpla notificare a CSA, la fel ca alte circa 200 de companii de asigurari din Uniune. Din 2003, insa, grupul activeaza pe piata prin intermediul Euler Hermes Servicii Financiare SRL.
Euler Hermes asigura creantele comerciale atat in cazul vanzarii de bunuri si a prestarilor de servicii, cat si pentru export.
Politele pot acoperi nu doar expunerea clientului fata de un singur partener de afaceri, ci si tot portofoliul acestuia.
Un rol important in stabilirea primei de asigurare il are nivelul cifrei de afaceri asigurate, dar si termenele de plata acordate, respectiv termenul mediu de incasare a creantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO