Bănci și Asigurări

Eugen Rădulescu, director BNR: Profitabilitatea sectorului bancar s-a îmbunătăţit. Cota de piaţă a băncilor cu pierderi s-a redus la 2,6% în septembrie 2019, faţă de un maxim de 57% în 2012

Eugen Rădulescu, directorul direcţiei Stabilitate Financiară din BNR:

Băncile trebuie să-şi ajusteze modelele de business pentru a îmbunătăţi eficienţa costurilor într-un mediu financiar caracterizat de presiuni asupra profitabilităţii. Cel mai probabil, consolidarea bancară va continua în România în următorii ani.

Eugen Rădulescu, directorul direcţiei Stabilitate Financiară din BNR: Băncile trebuie să-şi ajusteze modelele de business pentru a îmbunătăţi eficienţa costurilor într-un mediu financiar caracterizat de presiuni asupra profitabilităţii. Cel mai probabil, consolidarea bancară va continua în România în următorii ani.

Autor: Claudia Medrega

04.11.2019, 09:10 308

Ajustarea modelelor de afaceri ale in­sti­tu­ţiilor de credit, creşterea concurenţei, in­clusiv din partea fintech-urilor şi techfinuri­lor, şi consolidarea suplimentară a secto­ru­lui bancar sunt provocări pentru bănci în perspec­tivă, în viziunea şefului Direcţiei Stabilitate Financiară din BNR.

Profitabilitatea sectorului bancar s-a îmbunătăţit în ultimii ani, favorizată de cadrul macroeconomic favorabil, dar şi un cost al riscului de credit mai scăzut, iar cota de piaţă a băncilor cu pierderi s-a redus la 2,6% în sep­tembrie 2019, faţă de un maxim de apro­ximativ 57% în 2012, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei Stabilitate Finan­ciară din BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO