Bănci și Asigurări

Estonienii de la Bolt iau un împrumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii

Estonienii de la Bolt iau un împrumut de 50 de milioane...

Autor: Alex Ciutacu

16.01.2020, 13:33 198

Platforma estoniană de ride-hailing Bolt, activă şi pe piaţa din România, a reuşit să semneze o linie de credit de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Tipul liniei de credit este quasi equity, adică o linie de creditare pe care compania o accesează în funcţie de performanţe.

„Mobilitatea este unul dintre domeniile în care Europa va beneficia cu adevărat de un campion local care împărtăşeşte valorile utilizatorilor şi autorităţilor de reglementare europene. Prin urmare, suntem încântaţi să avem Banca Europeană de Investiţii în rândul susţinătorilor Bolt, pentru că acest lucru ne permite să ne mişcăm mai repede pentru a deservi tot mai mulţi utilizatori în Europa.”, spune Martin Villig, cofondator Bolt.

Potrivit informaţiilor oferite de BEI, scopul finanţării este sprijinirea dezvoltării şi cercetării, în vederea îmbunătăţirii unor elemente precum siguranţă, fiabilitate, sustenabilitate şi eficienţă. Printre obiectivele de investiţii se numără dezvolarea unor servicii existente precum ride-hailing, dar şi explorarea unor servicii noi precum car-sharing, bike-sharing sau livrare de mâncare.

„Aşa cum se spune, să stai pe loc înseamnă să mergi înapoi, iar Bolt nu stă pe loc niciodată. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătăţirea serviciilor sale, precum şi să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate”, spune Alexander Stubb, vicepreşedintele BEI.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO