Bănci și Asigurări

Erste, profit de 355 mil. euro în T/2021, plus 50%: „Am început cu bine anul 2021, care promite să fie un an al revenirii solide“

Grupul austriac Erste, proprie­ta­rul BCR, a raportat în primul tri­mes­tru al anului un venit net din dobânzi de 1,17 mld. euro, în scădere cu 4,6% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net atribuibil proprietarilor socie­tă­ţii-ma­mă a crescut cu 50,9% la 355 mil. euro, potrivit rapor­tu­lui fi­nan­ciar trimestrial.

Venitul net din taxe şi comisioane a cres­cut cu 7,1%, la 540 mil. euro, pe fon­­­dul creşterii tuturor ca­te­­goriilor de ve­­ni­turi din taxe şi co­mi­sioane, în spe­cial a celor din ser­vi­ciile de bro­ke­raj pe pia­­ţa de capital şi din admi­nis­trarea de active.

Profitul operaţional s-a majorat sem­­­nificativ, cu 31,5%, până la 725 mil. euro, iar raportul cost/venit s-a îmbu­nătăţit la 60,3% (T1 2020: 66,8%).

„Am început cu bine anul 2021, ce pro­mite să fie un an al revenirii solide. Activitatea operaţională decurge în con­ti­nuare foarte bine, iar profita­bi­litatea a fost impulsionată de scăderea cos­turilor de risc şi creşterea veni­tu­ri­lor din taxe şi comisioane“, a de­clarat Stefan Dörfler, CFO al Erste Group.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.