Bănci și Asigurări

Erste prelungeşte până pe 30 martie oferta pentru acţionarii minoritari ai BCR

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

02.03.2012, 00:00 169

Erste Group Bank, acţionarul majoritar al BCR, a prelungit până pe 30 martie oferta de cumpărare adresată acţionarilor minoritari ai băncii din România, invocând "reacţia pozitivă a acţionarilor minoritari". Erste a lansat la 6 februarie o ofertă prin care vizează achiziţia unui pachet de 0,36% din titlurile BCR, pentru care ar urma să plătească peste 62 mil. lei (14,3 mil. euro).

Oferta trebuia să se încheie pe 24 februarie, însă a fost prelungită până pe 30 martie. "Acţionarul majoritar al BCR, EGB Ceps Holding, salută reacţia pozitivă a acţionarilor minoritari faţă de oferta de achiziţionare acţiuni lansată la 6 februarie 2012. Prin urmare, EGB Ceps a decis încă o prelungire a perioadei de valabilitate a ofertei, astfel încât aceasta se va desfăşura între 6 februarie 2012 şi 30 martie 2012. Această nouă extindere are drept scop să acorde tuturor acţionarilor care nu au acceptat încă oferta, suficient timp pentru a evalua propunerea financiară şi a realiza toate procedurile tehnice pentru finalizarea transferului", se arată într-un anunţ al BCR.

Erste propune acţionarilor minoritari ai BCR un preţ de 1,09 lei/titlu, apropiat de cel dat anul trecut SIF-urilor şi de cel oferit în 2010 într-o altă ofertă de cumpărare adresată angajaţilor BCR. Preţul propus de Erste este apropiat de cel acceptat de SIF-uri în luna septembrie a anului trecut. În plus, SIF-urile au agreat şi un schimb de acţiuni BCR contra titluri Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO