Bănci și Asigurări

Erste Group finanţează primul proiect eolian în Macedonia de Nord. Parcul eolian Bogoslovec ar trebui să fie gata în 2023, iar suma finanţată ajunge la 51 mil. euro

Erste Group finanţează primul proiect eolian în...

Autor: Mircea Nica

18.06.2021, 14:18 154

Erste Group a anunţat că finanţează cu suma de 51 mil. euro primul proiect eolian în Macedonia de Nord, care ar trebui să fie gata la începutul anului 2023, potrivit informaţiilor transmise printr-un comunicat de reprezentanţii Erste. Suma finanţată reprezintă circa 84% din costul total al proiectului.

“Suntem mulţumiţi că am avut oportunitatea de a finanţa primul proiect privat eolian semnificativ din Macedonia de Nord. Parcul Bogoslovec marchează o altă contribuţie importantă pentru tranziţia către energiile verzi din Balcanii de Vest. Vom continua să susţinem această tranziţie în toate pieţele principale în care activăm”, a transmis Ingo Bleier, Chief Corporates & Markets Officer în cadrul Erste Group.

Proiectul aeolian va ajunge la un cost total de 61 mil. euro, iar parcul va fi construit la 80 de km de Skopje, aproape de satul Bogoslovec din Macedonia de Nord. Calendarul proiectului are ca termen de finalizare la finalul anulu 2023. Siemens Gamesa va produce şi va instala opt turbine eoliene în locul stabilit, care vor fi propulsate de elice cu diametre de 145 metri, la o înălţime de 102,5 metri, având capacitatea de a produce 36 MW.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO