Bănci și Asigurări

Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri investiţii din România, are un nou CEO: Horia Braun, economistul-şef al BCR

Horia Braun

Horia Braun

Autor: Liviu Popescu

22.10.2019, 00:07 882

Dragoş Neacşu, cel care a condus Erste AM, administrator cu 6,7 mld. lei în gestionare, din 2008, se va dedica unor proiecte personale.

Horia Braun, economist-şef al BCR, una dintre cele mai mari instituţii de credit din România, a fost numit pre­şedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management, ceea ce înseamnă că Dragoş Neacşu, cel care a condus din 2008 în­coace cel mai mare ad­mi­nistrator de active din România, se retrage din această funcţie, potrivit unui anunţ al BCR.

Astfel, de la 1 noiembrie, atunci când va intra în vigoare schimbarea la şefia administratorului cu active de 6,7 miliarde de lei, Horia Braun nu va mai ocupa funcţia de economist-şef al BCR, iar Dragoş Neacşu se va dedica unor proiecte personale.

„Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziţia de preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România. Horia Braun (42 de ani) este un profesionist expe­rimentat în managemen­tul investiţiilor, cu o carieră de 20 de ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor, ocupând de-a lungul timpului funcţii de conducere în România şi în Europa Centrală şi de Est“, a transmis BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO