Bănci și Asigurări

Erste achiziţionează Random Capital, companie de brokeraj care va asigura o cotă de piaţă semnificativă pe piaţa de tranzacţionare a Ungariei

Erste achiziţionează Random Capital, companie de...

Autor: Mircea Nica

01.09.2021, 13:27 161

Filiala de investiţii a Erste Bank Ungaria, Erste Befektetési, achiziţionează Random Capital din Ungaria, o companie de brokeraj online veche de zece ani, cunoscută pentru soluţiile sale inovatoare de tranzacţionare, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Erste.

Odată cu achiziţia aprobată de Banca Naţională a Ungariei, care ar urma să se finalizezeă în următoarele săptămâni, cele aproape 22.000 de titluri ale Random Capital şi conturile şi economiile de aproximativ 200 mil. euro vor fi transferate către Erste Bank Ungaria.

Filiala maghiară a Erste Bank are în prezent un portofoliu de aproape 262.000 de conturi de valori mobiliare şi peste 2.900 mld. de forinţ ( circa 8,3 mld. euro) de active în gestiune.

În primele şapte luni ale anului 2021, cota Random Capital din volumul de tranzacţionare pe acţiunile de la Budapesta s-a ridicat la 5,7 %l, în timp ce Erste Bank Ungaria deţinea o cotă de 23,9 % pe piaţa spot şi 5,2% la instrumente derivate. Această achiziţie face din Erste Bank Ungaria cea mai importantă firmă comercială din Ungaria.

 „Vrem să ne asigurăm că avem pentru clienţii noştri cel mai bun acces posibil la oportunităţile oferite de pieţele de capital. Prin cumpărare Random Capital, Erste Bank Ungaria nu numai că adaugă mai multă cotă de piaţă pe acest segment, dar va continua, de asemenea să-şi îmbunătăţească competenţa digitală şi capacitatea de distribuţie pentru produsele de valori mobiliare”, spune Ingo Bleier, director corporativ şi pieţe la Erste Group Bank AG.

Erste este prezent în Ungaria din 1997 şi a crescut organic şi prin achiziţionarea de portofolii selectate pentru a deveni a treia cea mai mare bancă de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă de aproape 11% la depozite bază. Cei peste 3.200 de angajaţi ai Erste Bank Ungaria deservesc 900.000 de clienţi ai băncii prin oferte digitale, inclusiv platforma bancară George şi printr-o reţea de peste 100 de sucursale din toată ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO