Bănci și Asigurări

Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit de 74 mil. euro, mai mare cu peste 15% faţă de anul trecut

Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit...

Autor: Anelis Baciu

15.11.2017, 00:07 877

Grupul austriac Raiffeisen a obţinut un profit net de 74 mil. euro în România în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu 10 mil. euro mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.

Îmbunătăţirea profitului net al grupului Raiffeisen în România este datorată în principal unor venituri excep­ţio­nale încadrate la categoria „alte rezultate“ în valoare de 22 mil. euro.

Potrivit Raiffeisen România, în această categorie de venituri este vorba în mare parte de retratarea provizioa­nelor aferente legii dării în plată, dar şi alte provizioane de risc, după clarificarea cadrului legal.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 1%, până la 194 mil. euro, în pofida creşterii mai susţinute a stocului de cre­dite. În termeni absoluţi creşterea veniturilor nete din do­bânzi este de 2 mil. euro. Încasările nete din comi­sioane au avut de suferit mai mult, înregistrând un declin de peste 6% în primele nouă luni din 2017, până la 128 mil. euro.

Activitatea grupului Raiffeisen în România a fost mai intensă în primele nouă luni din acest an, atât stocul creditelor, cât şi cel al depozitelor majorându-se. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO