Bănci și Asigurări

Elena Ungureanu, country manager România, Visa: Ne aşteptăm ca Apple Pay să fie un succes. Românilor încă le place cash-ul, dar şi plăţile mobile

ZF Bankers Summit 19

Elena Ungureanu, country manager România, Visa: Ne...

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 13:43 455

Elena Ungureanu, , country manager România, Visa, a spus în cadrul evenimentului ZF Bankers 19 că se aşteaptă ca Apple Pay să fie un succes, chiar dacă este cam devreme să se pronunţe despre succesul de până acum. De asemenea, ea a mai spus că românilor încă le place cash-ul, însă plăţile electronice recuperează teren rapid.

„Apple Pay aş zice că e puţin cam devreme să spunem că este un succes, dar ne aşteptăm să fie un succes. Avem experienţa cu plăţile mobile de mai bine de un an. La inceputul lui 2018 BT  a lansat primul portofel mobil, urmată de ING, Orange Money, iar acum a venit Apple Pay şi putem spune că românilor le plac plăţile mobile”, a spus ea la ZF Bankers, editia de anul acesta.

Ce a mai spus Elena Ungureanu:

„Plăţile mobile au început să se vadă în numărul total de tranzacţii, sunt procente sensibile şi există creşteri lunare de 10% la numărul de tranzacţii, până să apară Apple Pay.”

„În momentul de faţă sunt 17,5 mil. de carduri în România, dintre care carduri de debit peste 80%, conform datelor de la BNR din martie. Avem cam un card pe persoană adultă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO