Bănci și Asigurări

EFG: BNR va taia inca o jumatate de punct procentual din dobanda cheie in sedinta din mai

31.03.2010, 18:32 22

EFG Eurobank, unul dintre cele mai mari grupuri financiaregrecesti, estimeaza ca BNR va reduce dobanda cheie la 6% pe an inurmatoarea sedinta de politica monetara din luna mai, fata de 6,5%pe an in prezent, chiar daca aminteste ca spatiul de manevra albancii este mai ingust avand in vedere ca a taiat deja 1,5 puncteprocentuale in primele trei luni din 2010. Banca se asteapta cadobanda cheie sa fie mentinuta la 6% pe an pana la sfarsitul lui2010.

"Este de asteptat ca banca centrala a Romaniei sa relaxezepolitica monetara in continuare anul acesta, chiar daca intr-unritm mai scazut avand in vedere reducerile puternice de pana acum",se arata intr-un raport al bancii.

Analistii EFG spun ca exista spatiu pentru reducerea dobanziiBNR in conditiile in care presiunile inflationiste suntinexistente, cursul de schimb s-a stabilizat, iar lichiditatea depiata s-a imbunatatit semnificativ.

EFG vede o crestere cu 1% a economiei in 2010 si un curs deschimb de 4,1 lei/euro in decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO