Bănci și Asigurări

Efectele coronavirus: Citigroup închide temporar 10% din sucursalele americane şi reduce programul de lucru

Efectele coronavirus: Citigroup închide temporar 10% din...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 17:10 104

Americanii de la Citigroup închid temporar între 10% şi 15% dintre cele 700 de sucursale din SUA săptămâna aceasta, în timp ce reduc programul de funcţionare la cele care rămân deschise, în contextul crizei COVID-19, potrivit FT.

Citi ar fi observat deja un declin în volumul de clienţi din sucursalele fizice, întrucât oamenii se practică distanţarea socială din ce în ce mai mult.

„Pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienţilor noştri am început să închidem temporar o parte din sucursalele noastre, acolo unde ni s-a părut cea mai bună decizie”, a transmis grupul american.

Grupul redirecţionează clienţii către cele mai apropiate sucursale deschise şi redistribuie angajaţii. Cei care nu mai lucrează temporar vor fi plătiţi în conformitate cu salariul lor obişnuit.

Săptămâna trecută, JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a anunţat că va închide temporar circa 20% din sucursale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO