Bănci și Asigurări

Economist sef al Saxo Bank: Pachetul de bail-out de 750 mld.euro agreat de UE si FMI a fost o solutie "rapida si murdara"

13.05.2010, 12:37 37

David Karsbol, Chief Economist la banca internationala deinvestitii Saxo Bank, este de parere ca pachetul de inteventie deurgenta in valoare de 750 mld.euro adoptat de UE si FMI menit sacalmeze pietele financiare si sa rezolve criza din Grecia este osolutie "rapida si murdara" pentru o problema complexa si foarteactuala.

"In ochii pietei de obligatiuni, Grecia are la fel de multeprobleme pe termen lung pe cate avea in 4 mai. Titlurile de statgrecesti cu maturitate la cinci ani au revenit la nivelul din 22aprilie. Cu alte cuvinte, pachetul de bail-out in valoare de 750 demiliarde de euro asupra caruia s-a hotarat in weekend este osolutie rapida si murdara si ridica o serie de intrebari cu privirela efectul de lunga durata asupra euro si asupra cresterii zoneiEuro - nemaivorbind de cel asupra uniunii politice", a spus DavidKarsbol.

Cu sediul central in Danemarca, Saxo Bank este o bancainternationala de investitii, specializata in servicii online detrading si investitii pe pietele financiare.
La nivel european, Saxo Bank este unul dintre cei mai mariintermediari pe piata valutelor (Forex), pe cea a marfurilor, deactiuni si a instrumentelor derivate, oferind platforme proprii detranzactionare online. Pe piata locala, Saxo Bank este prezentaprin intermediul platformelor de tranzactionare online si serviciide consultanta.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO