Bănci și Asigurări

Nu e rău deloc să faci banking în România. Profit de 441 mil. lei la venituri de 1,1 mld. lei la ING în S1/2021. Mihaela Bîtu, CEO: Portofoliul de credite şi cifra de afaceri au crescut, iar provizioanele au scăzut semnificativ. Costuri cu provizioane ale ING au scăzut cu 33% faţă de nivelul din S1/2020, la 134 mil. lei

♦ Interesul românilor pentru achiziţia de locuinţe este în creştere, producţia de credite ipotecare noi ING crescând cu 21% comparativ cu S1/2020.

ING Bank, sucursala locală a gru­pului olandez cu acelaşi nu­me, a obţinut în primul semestru (S1) din 2021 un profit brut de 441 mil. lei, cu 19% peste nivelul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului 2020, potrivit informaţiilor trans­mi­se de bancă. Avansul câştigului a fost in­fluenţat de creşterea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele.

În S1/2021, costurile cu provizioa­ne­le ale ING Bank au scăzut cu 33% faţă de nivelul din S1/2020, la 134 mil. lei. Pe par­cursul anului 2020, ING a majorat de mai mult de trei ori costurile cu pro­vi­zioanele constituite pentru posibile cre­dite neperformante în condiţiile pan­demiei de COVID-19.

„Am început anul într-o notă po­zi­ti­vă, care a marcat tot parcursul pri­mului se­mestru. Observăm o încre­dere sporită a tuturor categoriilor de clienţi în reve­ni­rea economică, mulţi dintre aceştia reluându-şi planurile amânate din cauza pandemiei. În acest context pozitiv, portofoliul nostru de credite acordate precum şi cifra de afaceri au crescut, în vreme ce costurile cu provizioanele au scăzut semnificativ, ceea ce a condus la creşterea profitului cu aproape 20 de procente“, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.