Bănci și Asigurări

Dupa soare vin si nori

23.08.2001, 00:00 13



Dupa ce in ultimele saptamani brokerii au facut pentru clientii lor bani buni cu actiunile celor doua banci cotate la Bursa de Valori Bucuresti, ieri cu toate ca volumul tranzactiilor a fost destul de ridicat, pretul celor doua titluri a inceput sa scada, infirmand previziunile facute cu o zi in urma de traderi.

Desi toata lumea se astepta ca ieri actiunile Bancii Transilvania sa isi continue trendul ascendent, in mod surprinzator desi la un moment dat s-a atins un maxim de 2.800 lei/actiune, la inchidere pretul era cu 1,89% mai mic decat cel din ziua precedenta.

Pe parcursul zilei brokerii au afisat in piata cotatii care au oscilat in intervalul 2.550-2.800 lei/actiune, dar catre final ultimele tranzactii s-au facut la 2.600 lei/actiune.

Lichiditatea actiunilor a fost buna, potrivit brokerilor, in piata fiind rulate ieri 2,16 milioane de actiuni in valoare de aproape 6 miliarde de lei.

Pentru astazi brokerii au fost destul de reticenti in a face previziuni pentru cursul actiunilor, motivand ca si ei sunt luati prin surpindere de aceasta evolutie a actiunilor.

ai actiunea Banca Romana penttru Dezvoltare-Groupe Societe Generale a mers pe parcursul sedintei de tranzactionare de ieri pe un trend descendent , desi intervalul in care a oscilat a fost destul de sus, 23.800-24.200 lei/actiune.

La inchidere pretul a fost de 23.900 lei/actiune, cu 0,42% mai jos decat cel din ziua precedenta. S-au tranzactionat ceva mai putine actiuni - 26.700 -, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 640,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO