Bănci și Asigurări

După Groupama şi Asirom respinge acuzaţiile potrivit cărora nu vinde poliţe pe o lună

După Groupama şi Asirom respinge acuzaţiile potrivit...

Autor: Anelis Baciu

14.06.2017, 18:45 367

Asirom, al treilea cel mai mare asigurător RCA din piaţa locală, respinge acuzaţiile potrivit cărora nu vinde asigurări pe o lună, şi afirmă că de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, a încheiat 82.638 poliţe RCA cu durată de o lună.

„Informaţia apărută în spaţiul public cu privire la faptul că Asirom VIG nu ar furniza poliţe RCA cu durată de o lună este nefondată şi riscă să afecteze încrederea clienţilor şi stabilitatea pieţei de asigurări”, au transmis reprezentanţii asigurătorului.

Şi Groupama a respins acuzaţiile, afirmând că a vândut 452 de poliţe cu o durată de o lună de la finalul anului trecut. Groupama şi Asirom, alături de Generali şi Uniqa sunt suspectate de ASF că nu au refuzat să vândă asigurări RCA pe o perioadă de o lună.

Cumulat, cele patru companii aveau la finalul lunii martie a acestui an prime subscrise pe segmentul RCA în valoare de 265 milioane de lei, adică un sfert din primele subscrise la nivel de piaţă.

Asigurările RCA au generat în ultimii doi ani o două falimente, dar şi dispute între asigurători şi clienţi şi între supraveghetor şi clienţi, situaţii care au dus la un nivel minim încrederea în această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO