Bănci și Asigurări

După dublarea costurilor cu provizioanele, la peste 221 milioane de lei. Profitul CEC Bank a ajuns la 274,2 milioane de lei la finalul primelor 9 luni din 2020. Neacşu, CEO: Evoluţia rezultatelor CEC Bank este încurajatoare, în contextul unui mediu caracterizat de incertitudine şi un nivel redus al dobânzilor

Profitul net raportat de CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, în primele nouă luni din 2020 a fost de 274,2 mil. lei, rezultatul fiind afectat în principal de dublarea cheltuielilor  ne­te cu provizioanele aferente credi­te­lor, până la nivelul de 221,4 mil. lei la sfârşitul lunii septembrie 2020.

Practic, cheltuielile cu pro­vizioa­nele s-au majorat cu 110 mil. lei peste nivelul din aceeaşi pe­rioadă din 2019, potrivit infor­maţiilor trans­mise de bancă.

Totodată, câştigul CEC Bank din acest an a fost afec­tat şi de ajustările nete nega­ti­ve, în va­loa­re de circa 43 mil. lei, generate de mo­di­fi­cările clau­zelor con­trac­tuale în vi­goa­re, în special ca ur­mare a mo­dificării con­di­ţiilor con­tractuale prin amâ­na­rea la pla­tă a ratelor de credit.

În contextul economic ac­tual, banca estimează că şi în ul­ti­ma parte a anului va înre­gistra o majorare a  pro­vi­zioa­nelor aferente creditelor.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.