Bănci și Asigurări

După ce cursul depăşeşte maxim istoric după maxim istoric şi se îndreaptă spre 4,8 lei/euro. BNR susţine că se aşteaptă la o „acomodare lentă a leului în raport cu poziţia economiei“

După ce cursul depăşeşte maxim istoric după maxim...

Autor: Mediafax

20.11.2019, 08:05 4040

„Evident că piaţa decide unde se termină acomodarea. Banca Naţională nu decide împotriva pieţei niciodată“, spune Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al băncii centrale.

BNR se aşteaptă la o acomodare lentă a mo­nedei naţionale în raport cu poziţia eco­no­miei, a declarat, Dan Suciu, purtător de cuvânt al băncii centrale.

„Leul nu a avut niciodată variaţii de genul acesta. Are o variaţie de 1%, maximum 2% în cursul acestui an. Tradiţional, în comparaţie cu fo­rintul şi alte monede, volatilitatea pe curs este mult mai mică. Şi nu ne aşteptăm la vola­ti­litate de genul acesta. (...) Ne aşteptăm să avem o acomodare lentă, suntem atenţi la această situaţie (din pieţele financiare in­ter­naţionale -n.red.). Urmărim cu mare atenţie şi sperăm să găsim o soluţie mai bună şi în ceea ce priveşte deficitele“, a declarat Dan Suciu, întrebat ce va face BNR dacă piaţa decide că poziţia de acomodare a leului în raport cu economia este un prag de 5 lei pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO