Bănci și Asigurări

După ce a vândut asigurări agricole de 40 mil. lei anul trecut, Groupama vine şi cu un produs pe asigurarea secetei

După ce a vândut asigurări agricole de 40 mil. lei...

Autor: Anelis Baciu

20.05.2016, 00:05 1134
Groupama, companie deţinută de asigu­ră­torul francez cu acelaşi nume, a subscris prime în valoare de 40 mil. lei (9 mil. euro) în anul financiar trecut, în creştere cu peste 40% faţă de 2014, po­tri­vit datelor trasmise de companie. Piaţa asi­gu­ră­rilor agricole cumulează circa 100 mil. lei anual, ceea ce înseamnă că francezii au o cotă de piaţă de 40% pe acest segment.
 
Francezii şi-au ex­tins ga­ma de riscuri aco­pe­rite de asigurările agri­cole şi au început să asi­gure şi seceta, fiind de altfel singurul ju­că­tor din piaţă care şi-a asu­mat preluarea acestui risc.
 
Asigurătorii refuză să preia riscul de secetă, prin­cipale­le cauze invocate fiind caracterul catas­tro­fic, suprafeţele mari afec­tate, probabili­tatea de pro­du­cere foarte ridicată şi lipsa sistemelor de irigaţii. Pe segmentul agricol cele mai frecvente riscuri asigurate de companii sunt grin­dina, incendiul, ploaia torenţială, îngheţul târziu de primăvară, îngheţul timpuriu de toam­nă, prăbuşirea şi alunecarea de teren cultivat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO