Bănci și Asigurări

Drumul lui Vasile Soare intre CEC si Eximbank

23.01.2003, 00:00 356

Vasile Soare este din aceasta saptamana noul vicepresedinte al Bancii de Export-Import a Romaniei -Eximbank, acesta ocupand unul dintre cele doua posturi din conducerea Eximbank ramase vacante dupa plecarea din toamna anului trecut a lui Vasile Pop si Iulian Velicu.
Soare, care are 50 de ani, a fost pana saptamana trecuta vicepresedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), functie detinuta din octombrie 2001. De fapt, cariera bancara a lui Soare s-a invartit in ultimii 13 ani in cercul CEC-Eximbank, acesta plecand si revenind pe rand in cele doua institutii - pe posturi diferite este adevarat.
Din 1990 si pana in mai 2001 Vasile Soare a lucrat in CEC, fiind pe rand sef serviciu, director adjunct al sucursalei Municipiului Bucuresti si director adjunct a sucursalei sectorului 1 a CEC. In mai 2001 pleaca insa la Eximbank unde timp de 6 luni este director al directiei de control.
In octombrie 2001, cand a fost schimbat toata conducerea CEC, Vasile Soare este numit vicepresedinte la CEC alaturi de Constantin Teculescu - presedinte, Petre Terzi - vicepresedinte (care venea tot de la Eximbank unde era secretarul general al bancii) si Ion Ilie - vicepresedinte. El a ocupat aceasta functie pana pe 20 ianuarie 2003.
Oricum numirea lui Soare la Eximbank nu rezolva in totalitate problema din Consiliul Director al Eximbank, aici ramanand inca vacant un post de vicepresedinte.
In octombrie anul trecut doi vicepresedinti ai bancii  - Vasile Pop si Iulian Velicu -  si-au dat demisia din conducerea Eximbank si pana pe data de 17 decembrie 2002 cand Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat numitera lui Soare de conducerea bancii s-au ocupat Mariana Diaconescu (presedinte) si Vasile Dedu (vicepresedinte).
Despre faptul ca unul dintre posturile de vicepresedinti ai CEC a ramas acum liber, presedintele Teculescu spune ca "dat fiind procesul de restructurare prin care trece institutia si faptul ca acest proces poate fi dus la bun sfarsit numai cu o conducere completa, numirea nu poate intarzia prea mult". Numirea conducerii CEC , institutie detinuta in totalitate de stat, se face de catre premierul Adrian Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO