LIVE: ZF AGROPOWER - OFERI PIEŢEI CE ÎŢI CERE SAU ADUCI UN PRODUS NOU PE PIAŢĂ ŞI EDUCI CONSUMATORUL? Cât de receptivi sunt consumatorii la produse inovatoare?
Bănci și Asigurări

Dragoş Popa, director corporate bank la Citi România: În rolul de finanţatori ai unei economii ce a suferit o cădere bruscă, băncile vor resimţi impactul pandemiei în portofoliul de credite, în creşterea rezervelor şi a volatilităţii

„Băncile vor continua să finanţeze, poate mai selectiv, anumite sectoare, însă bankingul va trebui să se reinventeze, să accelereze digitalizarea“, susţine Dragoş Popa, director corporate bank şi companii multinaţionale la Citi România.

Băncile vor resimţi impac­tul pandemiei în porto­fo­liul de credite, în creş­terea rezervelor şi a vola­tili­tăţii, în rolul lor de fi­nanţatori ai unei economii ce a suferit o cădere bruscă, iar în perspectivă insti­tuţiile de credit vor continua să finan­ţeze, poate mai selectiv, anumite sec­toare, însă bankingul va trebui să se rein­venteze în acest context şi să acce­lere­ze digitalizarea, a declarat pentru ZF Dragoş Popa, director corporate bank şi clienţi companii multinaţionale la Citi România.

Băncile va trebui să înveţe din agili­tatea, creativitatea şi modularitatea fin­tech-urilor, să conlucreze cu acestea, ca să scurteze perioada de lansare a unor produse, acel „time to market“.  Iar cel mai mult vor avea de câştigat băncile care vor şti să folosească în mod agil şi efi­cient datele disponibile pentru a se integra în fluxurile clientului şi a acţiona simbiotic şi sincronizat cu acesta, răspunzând rapid nevoilor sale, în opinia lui Dragoş Popa.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.