Bănci și Asigurări

Dragoş Andrei, consilier al premierului Ponta, a fost numit membru în CA al EximBank

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

12.05.2013, 19:31 763

Dragoş Andrei, 51 de ani, consilier de stat în cadrul cancelariei premierului Victor Ponta, a fost numit membru în consiliul de administraţie al băncii de stat EximBank. El a intrat în echipa primului-ministru la începutul acestui an.

Până în 1999 când şi-a înfiinţat firma de consultanţă financiară Valsa Consulting, Dragoş Andrei a deţinut o serie de funcţii relevante în sectorul bancar – director de operaţiuni şi director general al fostei Bănci Franco-Române, sucursala Bucuresti, vicepreşedinte al ABN AMRO România (actuala RBS) si prim-vicepreşedinte coordonator corporate&retail la defuncta Bancorex. În timpul cabinetului Năstase, Andrei a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la intrarea în cancelaria lui Victor Ponta, Dragoş Andrei a încasat în 2012 o soldă totală de 60.000 de lei de la Ministerul Apărării Naţionale, alături de cele 304.000 de lei ca dividende de la Valsa. La începutul anului, Guvernul l-a numit în consiliul de administraţie al EximBank şi pe avocatul Dan Lucian Vlădescu, preşedintele ANRMAP.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO