Bănci și Asigurări

Dragnea: BNR nu este instituţia PNL. Vom susţine propriul candidat pentru funcţia de viceguvernator

Dragnea: BNR nu este instituţia PNL. Vom susţine...

Autor: Ana-Maria Lazăr

08.08.2016, 00:04 296

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că social-democraţii vor propune sau vor susţine o persoană care să aibă pregătire pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale, afirmând că BNR nu este ‘’instituţia PNL’’.

Întrebat dacă se gândeşte să facă o numire pentru postul de viceguvernator al BNR sau susţine varianta PNL, Dragnea a spus: „Da ce, BNR-ul e instituţia PNL-ului?“

„Nu există în lege prevăzute locuri pentru grupurile parlamentare. Parlamentul într-adevăr votează. Le-am cerut colegilor mei din cele două Birouri Permanente să convoace Birourile Permanente Reunite pentru a stabili data când să se voteze şi noi vom propune sau vom susţine pe cineva care chiar să aibă o pregătire pentru acest post care este un post foarte important“, a declarat Liviu Dragnea. 

De asemenea, liderul social-democraţilor a precizat că această convocare va avea loc în sesiunea din toamnă, subliniind că nu vor fi probleme pentru trei săptămâni.

Liderul PNL Vasile Blaga a subliniat la începutul săptămânii trecute că nominalizarea pentru funcţia care este vacantă în CA al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu aparţine liberalilor. „Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul“, a arătat copreşedintele PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO