Bănci și Asigurări

Două treimi din primele subscrise în 2016 au rămas la asigurătorii locali. Restul s-a dus în reasigurare

> Companiile de asigurări generale au cedat în reasigurare prime brute sub­scri­se în valoarea de 2,6 miliarde de lei (580 mil. euro) anul trecut, echi­valentul a o treime din primele totale subscrise, arată datele Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).
 
Volumul cedă­rilor în reasigurare a cres­cut cu circa 18% anul trecut fa­ţă de 2015, iar gra­dul de cedare în re­asigu­rare s-a ma­jo­rat cu 2 punc­te pro­cen­tua­le, pâ­nă la aproa­pe 34%.
 
Spre com­pa­ra­ţie, în 2008, cu un an îna­inte de de­clan­şa­rea crizei fi­nan­cia­re pe plan lo­cal, com­paniile de asi­gu­rări păs­trau mai mult risc şi trans­fe­rau la re­asi­gurători doar 25% din pri­me­le subscri­se anual.
 
„Pentru o par­te importantă de pro­duse de asi­gu­rări ge­nerale (ex. asi­gu­rările de ca­tas­trofă, asigu­ră­rile de răspun­de­re civilă), ca parte a strategiei proprii de management al riscurilor, asigurătorii apelează frecvent la diferite forme de con­tracte de cedare în reasigurare astfel limitând dauna ma­xi­mă suportată în ca­zul apariţiei unor eve­nimente asigurate cu impact finan­ciar semnificativ“, no­tează ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.