Bănci și Asigurări

Două schimbări la vârf la Banca Naţională

Autor: Razvan Voican

05.01.2011, 15:06 674

Surica Rosentuler, care a ocupat aproape 20 de ani funcţia dedirector al Direcţiei Studii Economice din Banca Naţională, nu maiocupă acest post, care este deocamdată vacant.

Ea a fost responsabilă cu toate publicaţiile Băncii Naţionale înultimii 20 de ani, precum şi cu site-ul BNR. De asemenea, a iniţiatrefacerea bibliotecii Băncii Naţionale. Anterior, a lucrat timp de16 ani în cercetare economică. De asemenea, a făcut parte dincolectivul de "corifei" - după cum îi denumea guvernatorul BNRMugur Isărescu - care apărea în faţa presei la prezentareadeciziilor de politică monetară, direcţia studii economice fiindu-isubordonată viceguvernatorului Cristian Popa, responsabil cupolitica monetară.

În acelaşi timp a rămas vacant postul de director al direcţieirelaţii internaţionale din BNR, ocupat până de curând de AdrianaMarinescu. Din această funcţie ea s-a ocupat de gestionarearelaţiilor cu FMI.

În ultima perioadă s-au adunat mai multe poziţii vacante înorganigrama BNR: funcţia de director adjunct al direcţieistabilitate financiară condusă de Ion Drăgulin, funcţia de directoral direcţiei studii economice, funcţia de director al direcţieirelaţii internaţionale, funcţia de director adjunct al direcţieireglementare şi autorizare condusă de Veronica Răducănescu, funcţiade director adjunct al direcţiei audit intern condusă de EugenRădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO