Bănci și Asigurări

Doros Ktorides, Marfin Bank: Mă aştept să văd o bancă germană intrând pe piaţa românească

Autor: Alexandru Matei

23.07.2014, 15:29 154

Numărul de bănci din România este prea mare raporatat la nivelul activelor, dar sistemul bancar va fi atractiv pentru investitori străini, a declarata la ZF Bankers Summit ‘14 Doros Ktorides, CEO al Marfin Bank. El a precizat că vede o bancă germană intrând pe piaţa românească.

”40 de bănci este prea mult pentru valoare activelor bancare, de 80 mld. euro. Cred că în viitor vor intra investitori străini, mă aştept ca o bancă germană să vină în România, pentru că Germania este un partener comercial important pentru România. Cu siguranţă, sistemul va fi mai atractiv în viitor”, a spus Ktorides.

Cele mai importante declaraţii făcute de Doros Ktorides:

Am integrat portofoliul Bank of Cyprus, ne-am crescut portofoliul, ne dezvoltăm sucursalele.

Operaţiunile băncii nu sunt afectate de faptul că banca este scoasă la vânzare, cifrele noastre sunt în regulă.

Depozitele sunt la un nivelul maxim, iar bancă este eficientă. În prezent negociem o posibilă majorare a capitalului. Nu avem probleme cu depozitele de la Bank of Cyprus, clienţii nu au plecat, au rămas la noi.

Dobânzile pentru depozite noastre nu sunt cele mai mari, dar oferim servicii foarte bune clienţilor noştri, acţionăm foarte rapid, de aceea clienţii au încredere în noi. Vrem să ne dezvoltăm portofoliul de retail, introducem produse noi. Am introdus Platinium Visa card, iar vânzările sunt foarte bune pe acest segment. Banca este foarte lichidă în prezent, nu avem probleme. Nu vrem să facem mişcări riscante acum.

40 de bănci este prea mult pentru valoare activelor bancare, de 80 mld. euro. Cred că în viitor vor intra investitori străini, mă aştept ca o bancă germană să vină în România, pentru că Germania este un partener comercial important pentru România. Cu siguranţă, sistemul va fi mai atractiv în viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO