Bănci și Asigurări

Dobânzile merg în sus, cursul în jos. ROBOR la 3 luni urcă la 1,74%, aproape de dobânda penalizatoare a BNR la credite de urgenţă Lombard, de 1,75%. Cursul a coborât la 4,9480 lei/euro

Dobânzile merg în sus, cursul în jos. ROBOR la 3 luni...

Autor: Claudia Medrega

30.09.2021, 00:05 679

Piaţa financiară locală a fost mar­ca­tă în ultimele şedinţe de tran­zacţio­na­re de o creştere a presiunii pe do­bân­zile interbancare la lei care au început să meargă în sus, în timp ce cursul de schimb leu/euro a mai scăzut, după ce la jumătatea săptămânii trecute atin­gea un nou maxim istoric.

După ce dobânda interbancară ROBOR la trei luni a oscilat în lunile de vară preponderent în jurul nivelului de 1,5%, în ultimele zile din august şi în septembrie, în special în această săp­tămână, a intrat pe o pantă ascendentă.

ROBOR la trei luni, folosit pentru cal­cularea dobânzilor variabile la cre­di­tele retail în lei de acordate înainte de lu­na mai 2019 a urcat ieri până la 1,74% pe an, de la 1,69% marţi şi 1,67% luni. In­di­cele a revenit pe creş­te­re săptămâna tre­cută, după ce a stag­nat timp de 7 şe­dinţe la 1,61% şi a sărit vineri la 1,65%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO