Bănci și Asigurări

Doar 55% din dosarele de daună pe RCA sunt plătite în termenul legal de 10 zile. Omniasig, Uniqa şi Generali plătesc cel mai repede

Doar 55% din dosarele de daună pe RCA sunt plătite în...

Autor: Anelis Baciu

14.03.2017, 00:05 1851
Aproximativ 55% din dosarele de daună pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA) din perioada ianuarie-iunie 2016, adică 45.643 de dosare, au fost achitate în termenul de 10 zile prevăzut de lege, arată prima analiză a perioadei de despăgubire pe RCA realizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Potrivit calculelor ASF, în medie durata de plată a unui dosar de daună ce vizează pagube materiale pe RCA este de peste 25 de zile. Perioada medie de despăgubire este influenţată de întârzierile foarte mari înregistrate în cazul City Insurance şi Asirom. City Insurance, aflată în redresare financiară, plăteşte daunele RCA în medie în 69 de zile, în timp ce în cazul Asirom, companie aflată în portofoliul Vienna Insurance Group (VIG), durata medie de plată este de 40 de zile. Şi Euroins, asigurător ieşit recent din procedura de redresare financiară, achită daunele peste termenul legal, perioada medie de plătă în cazul Euroins fiind de circa 11 zile.
 
Unele companii de asigurări au contracte cu service-urile auto în care care stabilesc un interval mai mare de plată decât termenul legal de 10 zile, pentru a se evita plata unor plăţi frecvente de valori mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO