Bănci și Asigurări

Doar 200.000 de carduri sunt activate pentru tranzacţii sigure pe internet

Doar 200.000 de carduri sunt activate pentru tranzacţii sigure pe internet

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

13.09.2011, 00:00 613

Mai puţin de 200.000 de carduri emise în România sunt activate în standardul 3D Secure, care asigură protecţia tranzacţiilor efectuate cu cardul pe internet, chiar dacă băncile au preînrolat până în prezent circa 9 milioane de carduri în acest sistem, potrivit datelor Visa.

Sistemul 3D Secure protejează împotriva tranzacţiilor neautorizate, verificând practic legitimitatea ambelor părţi implicate într-o tranzacţie online. Cardurile pot fi activate pe site-ul băncii emitente prin completarea unui formular şi setarea unei parole, care va fi utilizată la autentificarea fiecărei tranzacţii. "Vrem ca în trei ani să ajungem la un milion de carduri activate în standardul 3D Secure.

Este o ţintă ambiţioasă având în vedere că din 2004 până în 2011 au fost activate mai puţin de 200.000 de carduri", a spus Cătălin Creţu, directorul general al Visa România. Visa a alocat anul acesta peste un milion de euro pentru promovarea plăţilor pe internet. Valoarea comerţului online se apropie de circa 1 mld. euro, potrivit estimărilor Visa, însă anul trecut cumpărături de numai 130 mil. euro au fost achitate cu cardul, majoritatea clienţilor şi comercianţilor preferând plata în sistem ramburs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO