Bănci și Asigurări

Direcţia de Finanţe din cadrul CE a demarat o investigaţie privind plafonarea tarifelor RCA

Direcţia de Finanţe din cadrul CE a demarat o...

Autor: Anelis Baciu

23.11.2016, 00:07 787

Directoratul general pentru probleme economice şi financiare din cadrul Comisiei Europene (DGEFA) a declanşat o investigaţie în ceea ce priveşte plafo­na­rea tarifelor pentru poliţele auto obligatorii (RCA) adop­tată de guvern şi intrată efectiv în vigoare la finalul săptă­mânii trecute, potrivit mai multor informaţii din piaţă.

Iniţial, se vehicula că o anchetă va fi demarată de direc­ţia care se ocu­pă de concurenţă. Informaţia potrivit căreia Co­misia Eu­ropeană (CE) a înce­put deja să se interseze de cauzele care au stat la baza deciziei de plafonare a tarifelor a fost con­firmată şi de Adrian Marin, preşedinte al asociaţiei pro­fe­­sionale a asi­gurătorilor lo­cali UNSAR în cadrul unei con­fe­rinţe orga­nizate ieri de ZF. „Comisia Europeană a început deja să se intereseze la Guvern de cauzele care au dus la adoptarea unei astfel de mă­suri“, a precizat Adrian Marin.

CE a fost sesizată de două ori pe te­ma deciziei de plafonare a tari­fe­lor, o dată de com­pa­ni­ile de asi­­gurări prin UNSAR, şi o da­tă de companiile de bro­­ke­raj. 

În următoarele şase luni persoanele fizice vor plăti un tarif maxim pentru RCA cuprins între 541 de lei pe an şi 3.087 lei pe an, în funcţie de vârstă şi capacitatea cilindrică a autoturismului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO