Bănci și Asigurări

Din 9 milioane de locuinţe la nivel naţional, doar 1,74 milioane sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie. NN România, parte a grupului olandez NN, a decis să intre pe această piaţă

Din 9 milioane de locuinţe la nivel naţional, doar 1,74...

Autor: Mircea Nica

12.10.2020, 00:07 358

Numărul poliţelor facultative de locuinţe a ajuns la 1,52 mi­li­oane în prima jumătate (S1) a anului 2020, cu 0,3% mai mult fa­ţă de perioada similară din 2019, în timp ce numărul poliţelor obli­gatorii a fost de 1,74 milioane, cu circa 2% mai mult potrivit datelor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF).

Numărul de contracte noi ale poliţelor fa­cul­ta­tive de lo­cu­inţe este pe un trend ascendent, înregistrând un avans de circa 4% în ultimii patru ani. Pe de altă parte, nu­mă­rul cel mai mare al contractelor noi pe segmetul asigurărilor fa­cul­tative de locuinţe în primul semestru din ultimii şase ani a fost înregistrat în anul 2015, respectiv aproa­pe 1 mil. poliţe.

Din punctul de vedere al poliţelor obligatorii de locuinţe, ritmul de creştere din ultimii patru ani este de sub 1%. După o scădere a numărului de locuinţe asigurate obligatoriu în perioada S1/2016-S1/2017, de circa 3,4%, numărul poliţelor a înce­put o uşoară creştere de la an la an.

NN România, specializată pe asigurări de viaţă, a anunţat că intră pe asigurări de locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO