Bănci și Asigurări

Digi a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare de 150 mil. euro, cu posibilitate de prelungire până la 250 mil. euro, pe care vrea să-i folosească pentru investiţii

Digi a semnat o facilitate de credit sindicalizat în...

Autor: Ştefan Stan

01.08.2019, 09:31 683

Digi Communications încheie un nou contract pentru o facilitate de credit sindicalizat multivalutar, care constă în două facilităţi, în euro şi lei şi forinţi maghiari, potrivit unui anunţ al companiei. Conform aceluiaşi raport, banca principală creditoare este Unicredit, dar există şi alte bănci care nu au fost numite care pot participa la finanţarea facilităţii de credit. ING şi Citibank au participat la contract ca ”aranjori”, în timp ce ING este agent al celorlalte părţi din finanţare.

Noul contract de Facilitate Sindicalizat are o durată de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 24 de luni de la data încheierii. Suma convenită este de 150 de milioane de euro, cu posibilitatea majorării cu încă 100 mil. euro, până la 250 mil. euro (sau echivalentul în alte monede).

Potrivit raportului, contractul de Facilitate Sindicalizat urmează să fie folosit de Societate şi/sau filialele acesteia pentru investiţii.

 Digi are 3 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2019 acţiunile sale s-au apreciat cu 17% fără a ţine cont şi de randamentul dividendelor. Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 24,7%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO