Bănci și Asigurări

Dezvoltatorul imobiliar Oasis Retail ia 9 mil. euro de la OTP Bank pentru finanţarea construcţiei unui parc de retail în nordul Sibiului

Dragoş Mirică, director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank România

Dragoş Mirică, director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank România

Autor: Cristina Bellu

15.03.2021, 14:44 641

Dezvoltatorul imobiliar Oasis Retail Development & Consulting, deţinut de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, a contract o finanţare de aproximativ 9 mil. euro de la OTP Bank pentru construcţia unui parc de retail în zona de nord a oraşului Sibiu, care va avea la final o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi.

Prima etapă de dezvoltare a proiectului va avea un spaţiu comercial închiriabil de 9.000 metri pătraţi, repartizat în 11 unităţi de retail, iar finanţarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiţia totală.

„Derulăm în prezent finanţări în diferite sectoare de activitate, de la producţie, la agribusiness şi business-uri antreprenoriale, însă ca volum de activitate retailul local este unul din sectoarele câştigătoare ale perioadei de pandemie. Este un domeniu în dezvoltare, iar conceptul de galerie comercială pe care Oasis Group îl are în construcţie la Sibiu şi-a dovedit rezilienţa în timpul restricţiilor printr-o atractivitate ridicată pentru consumatori”, explică Dragoş Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank România.

Predarea spaţiilor către viitorii chiriaşi va fi în august 2021, iar deschiderea oficială va avea loc în octombrie 2021, arată datele companiei.

Oasis Group, una dintre cele mai active companii locale din sectorul dezvoltării şi gestionării proprietăţilor de retail, implementează în zona comercială de nord a oraşului Sibiu, lângă ieşirea pe autostradă, un concept de shopping care va avea ca ancore retailerii Hornbach, Kaufland, un magazin de jucării şi produse de uz casnic şi două magazine de mobilă, care vor fi realizate până la finalul anului 2022.

„Cu un grad de pre-închiriere de peste 80% a spaţiilor atins înainte de începerea lucrărilor de construcţie, ne bucurăm şi de încrederea chiriaşilor. Considerăm că este o dovadă clară a puterii şi rezilienţei parcurilor de retail şi a atractivităţii continue a acestui concept de retail pentru finanţatori, comercianţi şi cumpărători deopotrivă", spune Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO