Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Dezvăluire din rapoarte : First Bank, deţinută de fondul american J.C. Flowers, a plătit 90,5 mil. lei pentru Bank Leumi, iar câştigul din această achiziţie a fost de 112,7 mil. lei, preţul plătit fiind sub activul net

First Bank, controlată de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a cumpărat în 10 iulie 2019 participaţia de 99,9235% din capitalul social al Bank Leumi România la un preţ de achiziţie de 76,04 mil. lei, iar ulterior, în 10 octombrie 2019, s-a semnat un act adiţional la contractul de achiziţie, pen­tru o sumă suplimentară de 14,5 mil. lei, astfel că suma plătită a ajuns la 90,54 mil. lei.

First Bank a cumpărat Leumi Bank la un preţ mult mai mic decât valoarea justă a activului net, câştigul obţinut de First Bank din tranzacţie fiind de 112,7 mil. lei.

„La achiziţia Bank Leumi la 10 iulie 2019, valoarea justă a activelor nete achiziţionate, ajustată pentru cota First Bank, a fost de 203,2 mil. lei stabilită pe baza raportului de alocare a preţului de achiziţie întocmit de un expert extern, iar contraprestaţia plătită a fost 90,5 mil. lei. Câştigul din achiziţia Leumi Bank, determinat ca diferenţa dintre preţul plătit şi cota din valoarea justă a activelor şi datoriilor Leumi Bank, în valoare de 112,7 mil. lei, a fost recunoscut în situaţia con­soli­dată a profitului sau pierderii grupului pentru perioada încheiată la 31 decembrie 2019“, potrivit First Bank.

Câştigul din achiziţia Leumi Bank „este în mare parte atribuibil dorinţei vânzătorului de a-şi vine cota parte în Leumi Bank România cât mai curând posibil, permiţând astfel First Bank să o achiziţioneze la un preţ mult mai mic decât valoarea justă a activului net“, susţine First Bank.

În S1/ 2020, First Bank a încheiat integrarea Bank Leumi, finalizând tranzacţia iniţiată în vara anului 2019.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.