Bănci și Asigurări

Dezastru pentru cea mai mare bancă germană: Fitch a retrogradat ratingul Deutsche Bank, care se îndreaptă spre o scădere anuală

Dezastru pentru cea mai mare bancă germană: Fitch a...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2017, 12:33 1134

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a primit încă o retrogradare de rating din partea Fitch, în condiţiile în care se luptă să treacă prin într-o restructurare strategică dificilă, scrie Bloomberg.

Ratingul băncii germane a fost redus la BBBĂ, de la A-, în condiţiile în care perspectivele au fost stabilite drept stabile, a anunţat Fitch joi. Creditorul va avea nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a-şi atinge ţintele de venituri, a anunţat compania de rating.

”Nu mai aşteptăm ca veniturile să demonstreze semne clare de revenire anul acesta, şi credem că restructurări ulterioare vor fi necesare pentru a reduce costurile, ceea ce va eroda profiturile”, a spus un analist Fitch.

John Cryan, şeful Deutsche, a anunţat a treia restructurare a creditorului din Frankfurt, în ultimii trei ani, spunând că vrea să restaureze modelul de creştere prin pivotarea celei mai mari bănci de investiţii europene către clienţii corporate. Deutsche Bank a avut cele mai slabe venituri trimestriale din ultimii trei ani şi jumătate în T2 şi a anunţat că veniturile operaţionale ar putea scădea anul acesta.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO