Bănci și Asigurări

Deutsche Leasing România a semnat un acord de finanţare de 370 mil.euro cu Grupul BEI, pentru susţinerea IMM-urilor locale afectate de pandemie

Deutsche Leasing România a semnat un acord de finanţare...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2021, 10:55 292

Firmele din România pot accesa finanţări în leasing pentru continuarea şi dezvoltarea activităţii în urma unui contract semnat de Grupul BEI şi Deutsche Leasing România, pentru o finanţare totală de 370 milioane euro, destinată sectoarelor afectate de COVID-19, în special agriculturii.

Sprijinul Grupului BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

„Deutsche Leasing este prezentă în România de peste 12 de ani, iar în această perioadă a fost partenerul de finanţare preferat al IMM-urilor locale pentru investiţiile în echipamente. Datorită specializării noastre în finanţarea echipamentelor agricole, majoritatea debitorilor noştri se află în zonele rurale şi, prin leasing şi alte soluţii de finanţare, ne-am adus contribuţia la dezvoltarea acestor zone”, a declarat Laurenţiu Zaharia, Director General al Deutsche Leasing România.

Aceasta este prima tranzacţie de securitizare sintetică din România şi permite Grupului BEI să furnizeze un instrument alternativ de gestionare a capitalului pentru un partener de servicii financiare din ţară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO