Bănci și Asigurări

Deutsche Bank va elimina 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro

Deutsche Bank va elimina 18.000 de posturi, într-un plan...

Autor: Departamentul Economic

07.07.2019, 21:03 315

Deutsche Bank intenţionează să reducă 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro, informează Reuters.

Banca va renunţa la o serie de activităţi şi va încerca să îşi redreseze divizia de investiţii.Instituţia financiară se aşteaptă la o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro în al doilea trimestru, ca urmare a costurilor de restructurare.

Banca va crea o nouă unitate de administrare a activelor nedorite, care au o valoare de 74 miliarde de euro.

CEO-ul Christian Sewing a anunţat deja o restructurare masivă în mai, când a promis acţionarilor reduceri dure, după ce Deutsche nu a reuşit să încheie o fuziune cu rivalul Commerzbank.

Restructurarea semnalează faptul că Deutsche a acceptat ideea că nu poate ţine pasul cu unele din băncile de pe Wall Street, cum ar fi JP Morgan Chase & Co şi Goldman Sachs.

Săptămâna trecută, şeful diviziei de investiţii, Garth Ritchie, a fost de acord să demisioneze.

Rapoarte media recente au sugerat că Deutsche Bank ar putea reduce până la 20.000 de locuri de muncă - mai mult de unul din cinci din cei 91.500 de angajaţi ai săi.

Banca a precizat că îşi va reduce numărul de angajaţi la 74.000, până în 2022.

Consiliul de administraţie al băncii s-a întâlnit duminică pentru a discuta asupra modificărilor propuse, unul dintre cele mai mari planuri de restructurare ale unei bănci de investiţii din 2011, când HSBC a anunţat că va disponibiliza 30.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO