Bănci și Asigurări

Depozit cu dobanda fixa de la Carpatica

22.07.2004, 00:00 16



Banca Comerciala Carpatica a lansat recent un nou produs de economisire cu dobanda fixa, destinat atat persoanelor fizice cat si companiilor. Depozitul "Europa" are o perioada de maturitate de 12 luni, care poate fi prelungita cu inca 12 luni, prin constituirea depozitului "Europa Plus".



Valoarea minima necesara pentru constituirea depozitului este de 5 milioane de lei in cazul persoanele fizice si de 25 de milioane de lei pentru persoanele juridice. Dobanda depozitului se stabileste pe baza celei mai mari dobanzi oferite de banca la depozitele pe termen de 12 luni, la care se adauga pana la un punct procentual.



Banca va organiza trimestrial o tombola, la care vor participa posesorii de depozite "Europa", premiul fiind o excursie pentru doua persoane intr-un stat european.



Banca a semnat recent un protocol de colaborare cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, pentru mai buna adaptare a ofertei bancii la nevoile acestor clienti. Carpatica a intermediat incepand cu anul 2000 finantari pentru intreprinderi mici si mijlocii in valoare de 8 milioane de euro. Banii au fost obtinuti prin colaborarea cu fondul german KfW.



Carpatica a raportat pentru primele sase luni un profit brut de 83 de miliarde de lei, mai mare cu 76% fata de rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2003. Castigul depaseste cu 15% previziunile din bugetul de venituri si cheltuieli, aprobat de actionari la inceputul acestui an.



Activele bancii au atins la sfarsitul primului semestru un volum de 3.635 de miliarde de lei, reprezentand aproape 90% din planul pentru acest an.



Actionarii au aprobat recent majorarea capitalului social al bancii cu 190,6 miliarde lei, pana la 915,6 miliarde lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2003 si a primelor legate de capital.



liviu.chiru@zf.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO