Bănci și Asigurări

Deloitte: Serviciile de suport asigurate de companiile-mamă sunt tot mai des considerate nedeductibile la calculul impozitului pe profit în cadrul controalelor

Deloitte: Serviciile de suport asigurate de...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2019, 08:50 452

Experţii de la Deloitte au remarcat o tendinţă în controalele fiscale derulate în ultima perioadă la societăţi care fac parte din grupuri, fie ele româneşti sau străine.

Legislaţia din România este interpretabilă în privinţa separării dintre serviciile suport furnizate de o companie-mamă şi costurile acţionarilor, care sunt tot mai des considerate nedeductibile la calculul impozitului pe profit în cadrul controalelor, situaţie ce afectează atât companiile multinaţionale, cât şi antreprenorii români care au dezvoltat filiale în ţară sau în străinătate.

Experţii de la Deloitte au remarcat o tendinţă în controalele fiscale derulate în ultima perioadă la societăţi care fac parte din grupuri, fie ele româneşti sau străine. Este vorba de cheltuielile refacturate sau prestate acestor societăţi de la societatea-mamă sau societatea-fanion a grupului, care, de regulă, asigură anumite servicii suport la un nivel centralizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO