Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Deloitte: Rata creditelor neperformante va creşte cu maximum 5 puncte procentuale. Sectoarele transport şi depozitare, ospitalitate, imobiliare şi construcţii vor avea cele mai mari rate NPL

♦ Peste 60% din respondenţii la un studiu regional al Deloitte anticipează o înăsprire a condiţiilor de creditare, din cauza înrăutăţirii previziunilor economice, a riscului crescut al creditării şi a toleranţei mai scăzute a băncilor faţă de risc ♦ Băncile din regiune anticipează revigorarea activităţii de creditare în 2021.

Băncile din regiunea Europei Centrale şi Est (ECE) şi-au îmbunătăţit semnificativ cali­tatea activelor de la criza financiară globală din ultimul deceniu, şi deşi se aşteaptă o revenire economică lentă în următoarele 12 luni în urma crizei coronavirusului, băncile par­ticipante la studiu nu estimează o dete­rio­rare semnificativă a calităţii activelor, con­form unui studiu privind impactul COVID-19 asupra sectorului bancar din regiune, efectuat de Deloitte în 12 ţări din regiune, inclusiv România.

Concret, peste 80% din respondenţi an­ti­cipează că rata creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) va creşte cu ma­ximum 5 puncte procentuale pentru cre­ditele acordate persoanelor fizice şi com­pa­niilor. În mod previzibil, ei se aşteaptă ca sec­toare precum ospitalitate, transport şi de­po­zitare şi imobiliar şi construcţii, care sunt cele mai afectate de pandemie, să înregistreze cele mai mari rate de credite neperformante pe segmentul persoanelor juridice, potrivit informaţiilor Deloitte.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.