Bănci și Asigurări

Deloitte: Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 îi va costa pe asigurătorii europeni 3-4 mld. euro

Petr Pruner, partener Deloitte România

Petr Pruner, partener Deloitte România

Autor: Anelis Baciu

25.05.2017, 18:17 367

Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 va genera costuri de circa 3-4 miliarde de euro pentru companiile de asigurări din Uniunea Europeană, un nivel similar cu cheltuielile efectuate pentru conformarea la regimul de solvabilitate Solvency II, estimează consultanţii Deloitte. Standardele de contabilitate IFRD 17 au fost publicate luna aceasta şi vor se vor aplica abia din 1 Ianuarie 2021.

„Deloitte estimează că implementarea cerinţelor noului standard IFRS 17 va conduce la schimbări majore cu privire la procesele actuariale şi de raportare financiară ale companiilor de asigurare şi asupra sistemelor şi datelor acestora. Acest efort va genera, cel mai probabil, costuri de implementare pentru mulţi asigurători, similare cu cele survenite în Uniunea Europeană odată cu adoptarea reglementărilor Solvency II- estimate a fi între trei şi patru miliarde de euro pentru asigurătorii din UE”, a explicat Petr Pruner, partener Deloitte România. El anticipează că efortul implementării IFRS 17 va fi mai mare pentru asigurătorii de viaţă decât pentru cei generali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO