Bănci și Asigurări

Deloitte: Fondurile de capital privat din Europa Centrală ating cel mai scăzut nivel de încredere de la criza financiară, dar sunt mai optimiste decât în 2008.”Ca orice criză, cea curentă oferă şi oportunităţi acelor jucători care sunt au o poziţie suficient de solidă"

Deloitte: Fondurile de capital privat din Europa...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2020, 10:57 175

Fondurile de capital privat din Europa Centrală au atins cel mai scăzut nivel de încredere de la criza financiară globală, în contextul pandemiei de COVID-19, dar profesioniştii în domeniu sunt mai optimişti decât în timpul crizei din 2008, conform unui studiu realizat de Deloitte.

Indicele de încredere, care este în scădere încă de la finalul lui 2017, a ajuns acum la 62, al doilea cel mai scăzut nivel dintre toate ediţiile studiului, după cel din octombrie 2008, care a fost de 48. De asemenea, există o creştere semnificativă a ponderii celor care cred că eficienţa investiţiilor lor în Europa Centrală va scădea, acesta fiind al doilea cel mai mare procent din toate ediţiile studiului, după cel raportat în toamna lui 2008. Aproape o treime (30%) estimează astfel de scăderi, în comparaţie cu doar 6%, în ediţia anterioară a studiului, şi 0%, cu un an în urmă.

„Deşi păşesc pe nisipuri mişcătoare, majoritatea profesioniştilor din firmele de private equity au trecut şi prin criza financiară din 2008 şi mulţi dintre ei sunt bine capitalizaţi, aspecte care îi ajută să parcurgă mai uşor această perioadă de incertitudine. Ca orice criză, cea curentă oferă şi oportunităţi acelor jucători care sunt au o poziţie suficient de solidă pentru a-şi asuma riscuri. De aceea, aproape jumătate din fondurile de capital privat din Europa Centrală sunt interesate să facă noi investiţii, fie pentru a profita de evaluările în scădere, fie pentru a genera mai multă valoare în cadrul portofoliilor existente, prin adiţii. Numeroase cazuri de acest gen au fost anunţate anul acesta şi în România, în mai multe domenii: reciclare, producţie, servicii, tehnologie etc.”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO