Bănci și Asigurări

Deloitte: Creditarea va creşte anul acesta, dar cu o singură cifră

Oana Petrescu, directorul executiv al Consiliului Patronatelor Bancare

Există o corelaţie directă între nivelul dezvoltării sectorului bancar şi creşterea economică. (...). În momentul în care nu există un nivel de dezvoltare instituţională minimal, oricâţi bani pui în economie, aceştia nu pot să creeze creştere economică.

Oana Petrescu, directorul executiv al Consiliului Patronatelor Bancare Există o corelaţie directă între nivelul dezvoltării sectorului bancar şi creşterea economică. (...). În momentul în care nu există un nivel de dezvoltare instituţională minimal, oricâţi bani pui în economie, aceştia nu pot să creeze creştere economică.

Autor: Liviu Popescu

06.05.2015, 00:06 339
Creditele acordate de bănci persoanelor fizice şi companiilor vor avansa cu peste 2% în 2015, anul viitor fiind aşteptată o dublare a ritmului de creştere, evoluţie susţinută în principal de segmentul de retail, potrivit unui studiu despre impactul băncilor în economie realizat de compania de consultanţă Deloitte la cererea Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR).
 
„Creditele totale au fost în scădere, dar se aşteaptă o redresare treptată, având în vedere că redresarea economică devine mai bine fundamentată. Creditele corporate au fost în scădere ca urmare a standardelor de creditare înăsprite şi din cauza accelerării curăţării portofoliilor de neperformante“, se arată în studiul Deloitte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO