Bănci și Asigurări

Decizie surpriză: NN România va intra până la finele anului pe piaţa asigurărilor generale, cu excepţia celor auto

Decizie surpriză: NN România va intra până la finele...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2020, 09:40 410

Grupul NN din Romania, care include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, a obţinut pe 15 iulie avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru înregistrarea entităţii juridice care va opera o nouă linie de business, compania vizând intrarea pe piaţa asigurărilor generale.

Procesul complet de autorizare este aşteptat să se încheie în toamna acestui an.

”Prin accesarea unui nou segment de piaţă, NN România îşi extinde portofoliul de produse pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor, oferindu-le şi asigurări generale, cu excepţia asigurărilor auto”.

NN va anunţa planurile detaliate pentru noua linie de business şi tipurile de asigurări generale care vor intra in oferta companiei odată cu lansarea oficială în acest segment, planificată până la finalul acestui an.

NN Pensii este cel mai mare administrator de pensii Pilon II, arată cele mai recente date ASF, de la final de mai 2019. Fondul administrat privat Pilon II are active de 22,5 miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 26,8% şi este alimentat din contribuţiile trimis de circa 2 milioane de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO