Bănci și Asigurări

De ce a plecat Robert Rekkers de la Banca Transilvania

De ce a plecat Robert Rekkers de la Banca Transilvania

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de pe piaţă, Robert Rekkers, 52 de ani, şi-a dat demisia la finalul săptămânii trecute din poziţia de director general al Băncii Transilvania, a treia instituţie de pe piaţă.

Autor: Cristian Hostiuc

23.01.2012, 00:04 3835

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de pe piaţă, Robert Rekkers, 52 de ani, şi-a dat demisia la finalul săptămânii trecute din poziţia de director general al Băncii Transilvania, a treia instituţie de pe piaţă. Demisia lui a luat prin surprindere lumea bancară având în vedere stabilitatea de la vârful conducerii Băncii Transilvania.

Întrebarea zilei a fost de ce a plecat Rekkers. Olandezului care a fost recrutat în 2002 de la ABN Amro îi expira în aprilie anul acesta mandatul, iar principalii acţionari nu au mai vrut prelungirea lui.

Rekkers solicitase prelungirea contractului de CEO al Băncii Transilvania pentru încă doi ani, dar principalii acţionari au decis că au nevoie de un nou model de CEO, mai conservator, mai stabil şi mai low profile. O istorie de 9 ani între Banca Transilvania şi Rekkers s-a terminat într-o zi.

Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie şi cel cu care Rekkers a făcut echipă în toată această perioadă, i-a mulţumit pentru contribuţia sa la dezvoltarea băncii: "A fost cu siguranţă un factor esenţial al succesului BT." Rekkers a spus: "Cu siguranţă Banca Transilvania va ocupa un loc aparte în cariera mea şi sunt mândru de rezultatele obţinute aici."

Prin două declaraţii oficiale diplomatice se pune punct unei colaborări care a adus Băncii Transilvania profituri de aproape 400 mil. euro în mandatul lui Rekkers. De la mijocul clasamentului Rekkers a adus Transilvania în poziţia numărul trei pe piaţă, ajungând să se bată de multe ori de la egal la egal cu băncile internaţionale.

Olandezul a traversat alături de Transilvania şi perioada de creştere exponenţială, dar şi momentele dramatice din ultimul trimestru al anului 2008 şi începutul lui 2009, atunci când banca a apelat la BNR pentru un împrumut de urgenţă care a ferit-o să devină victima tensiunilor incredibile de pe piaţa financiară când a izbucnit criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO