Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

De ce a cumpărat fondul de investiţii J. C. Flowers Piraeus Bank România: banca are lichidităţi şi active sănătoase într-o economie care are cea mai mare creştere din UE

Fondul american de private equity J.C. Flowers, unul dintre jucătorii importanţi de pe Wall Street, înfiinţat de un fost executiv de la Goldman Sachs, a ajuns la sfârşitul lui 2017 la o înţelegere cu grecii de la Piraeus pentru preluarea subsidiarei din România. Fondul de investiţii american discută varianta de a-l aduce la con­ducerea operaţiunilor de la Bucureşti pe Dominic Bruynseels, care are o carieră bancară de peste 30 de ani, fiind preşedinte executiv al BCR în perioada 2008-2012.

Fondul ame­ri­can de investiţii îşi fa­ce astfel oficial in­trarea pe piaţa ban­ca­ră românească după o îndelungată pe­rioadă de nego­cieri. Între J.C. Flowers şi Piraeus s-au mai purtat discuţii şi în 2016, însă deal-ul a picat din cauza unor neînţelegeri le­gate de preţul tran­zac­ţiei. Atunci, J.C. Flowers plănuise să preia atât Piraeus, cât şi Banca Comer­cială Carpa­tica şi să for­meze un grup ban­car cu o vizibilitate mai mare pe pia­ţa locală, ce putea să intre chiar în top 10. Pentru o eventuală achiziţie a Piraeus şi-a manifestat interesul şi OTP Bank.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.