Bănci și Asigurări

De astăzi, Piraeus Bank devine First Bank. Cum va arăta noul logo al băncii

De astăzi, Piraeus Bank devine First Bank. Cum va arăta...

Autor: Alina Botezatu

01.10.2018, 12:19 12729

Locul 11 în sistemul bancar din România, Piraeus Bank România îşi schimbă numele în First Bank, începând de luni, 1 octombrie, marcând astfel modificarea de acţionariat, potrivit unui anunţ al băncii făcut luni. 

„De astăzi ne poţi spune First Bank; suntem pregătiţi să ne despărţim de vechiul nostru brand. În curând, ne vei vedea în culori diferite. Numărătoarea inversă a început. (...) Procesul de rebranding a început gradual şi va deveni vizibil în următoarele luni”, se detaliază într-un comunicat de presă al Piraeus Bank.

Noul logo este realizat în culorile albastru, roşu şi alb, spre deosebire de vechiul logo care cuprindea albastru şi galben, fiind similar cu cel al băncii mamă din Grecia.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank din Grecia a semnat vânzarea Piraeus Bank România către fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co, prin intermediul JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., care, pe 24 iulie, a numit o nouă echipa de management. Pe 12 septembrie 2018, Consiliul de Administraţie al băncii a luat decizia schimbării denumirii băncii şi a brandului comercial Piraeus Bank România în „First Bank”.

„Procesul de rebranding va începe la sfârşitul anului 2018 şi va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfăşura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă şi clienţii săi rămân active şi nu vor fi afectate de adoptarea noii identităţi de brand”, se sublinia într-un comunicat de presă emis de Piraeus Bank România la 12 septembrie. Piraeus Bank România este prima investiţie pe care fondul o face pe piaţa din România şi în Europa Centrală şi de Est, iar finalizarea procesului de tranziţie către noul brand va fi anunţat de bancă tuturor clienţilor săi.

Cu sediul în Bucureşti, Piraeus Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, are 1.200 de angajaţi şi aproximativ 130.000 de clienţi activi. La finele anului trecut, PBR era pe locul 11 în topul băncilor în funcţie de active, cu active în valoare de aproximativ 6,447 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piaţă de 1,51%, în scădere de la 1,67%, în anul anterior.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare - gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO