LIVE: ZF IT GENERATION. Start-up Update. Cum a creat start-up-ul local Bob Concierge un nou segment de piaţă în retail cu automatele sale inteligente şi ce planuri de expansiune are în continuare? Urmariţi o discuţie cu Mihail Gîrneţ, CEO al Bob Concierge
Bănci și Asigurări

Datoria externă a băncilor a ajuns în iulie 2021 la 7,5 mld. euro, în uşoară creştere faţă de 2020. Cresc mai mult liniile de finanţare externe ale băncilor pe termen scurt, care s-au apropiat de volumul celor pe termen lung. Comparativ cu vârful de aproape 25 mld. euro atins de datoria externă totală a băncilor în decembrie 2008, ajustarea este de circa 70%

♦ Datoria externă pe termen lung a băncilor a ajuns la final de iulie 2021 la 3,78 mld. euro, cu doar 1,7% peste nivelul de la sfârşitul anului 2020 ♦ Datoria externă pe termen scurt a băncilor a crescut cu 6% faţă de decembrie 2020, urcând în iulie la 3,72 mld. euro.

Datoria externă a băncilor - care include liniile de finanţare pe termen scurt şi pe termen lung acordate subsidiarelor locale de către băncile -mamă - s-a ma­jorat în primele şapte luni din 2021 cu doar 278,2 mil. euro, respectiv cu 3,85%, urcând în iulie 2021 până la 7,5 mld. euro, potrivit datelor BNR.

Comparativ cu nivelul din iulie 2020, avan­sul datoriei externe totale a băncilor în ultimul an a fost de numai 181,4 mil. euro, respectiv de 2,5%.

Datoria externă a instituţiilor de credit a fost preponderent în scădere în ultimii ani pe fondul procesului de dezintermediere bancară, dar ritmul declinului a fost temperat.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.