Bănci și Asigurări

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, are în vedere reducerea personalului ca parte a planului de revigorare a profitului

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, are în...

Autor: Mircea Nica

05.11.2019, 00:00 125

Danske Bank plănuieşte o reducere a personalului pentru a putea obţine o creştere a profitului pe fondul creşterii costurilor de conformitate şi a ratelor dobânzii negative, conform Bloomberg. 

Cea mai mare bancă din Danemarca, care este anchetată pentru spălare de bani în Europa şi Statele Unite ale Americii, a ratat estimările făcute de analişti, ajungând la o valoare mult mai mică a profitului, de circa 1,9 miliarde de dolari. Astfel, acţiunile băncii au scăzut la 5,8% în Copenhaga. „Nu este nicio urmă de îndoială că atunci când vom ajunge în anul 2023 vom avea mai puţini angajaţi decât în prezent“, a spus Aarup-Andersen, CFO al Danske Bank.

În continuare, Danske Bank are de a face cu scandalul de spălare de bani cu o sumă vehiculată de 220 miliarde de dolari, iar investitorii se aşteaptă la o amendă de ordinul miliardelor de dolari. Valoarea de piaţă a băncii a scăzut cu 30% anul acesta, după ce s-a înjumătăţit în 2018. Odată cu anunţarea rezultatelor trimestrului trei al anului 2019, banca a menţionat şi planul său pe termen scurt de a reduce cu circa 15% costurile prin restructurarea angajaţilor.

Reprezentanţii băncii speră ca majoritatea tăierilor care vor avea loc să fie demisii voluntare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO