Bănci și Asigurări

Daniela Iliescu rămâne în continuare la conducerea Patria Bank până la autorizarea de către BNR a lui Burak Yildiran

Daniela Iliescu rămâne în continuare la conducerea...

Autor: Cristina Bellu

01.04.2021, 09:39 497

Acţionarii Patria Bank  au decis să prelungească cu încă şase luni mandatul Danielei Iliescu la conducerea băncii. Acesta va înceta în momentul în  care Banca Naţională a României va autoriza numirea lui Burak Yildiran pentru acest rol.

“Consiliul de Administratie al bancii a aprobat prelungirea mandatului Danielei Iliescu in functia de director general pentru o perioada de sase luni. Totodată, s-a decis  incetarea mandatului de director general al Danielei Iliescu incepand cu data comunicarii aprobarii prealabile de catre Banca Nationala a Romaniei pentru Suleyman Burak Yildiran, data de la care responsabilitatile de director general vor fi exercitate de Suleyman Burak Yildiran”, informează banca într-un anunţ pe bursă.

În octombrie 2020, Patria Bank a decis să-l numească pe Burak Yildiran, fost director general adjunct al Garanti BBVA România şi fost CEO al TotalSoft, în funcţia de director general. 

Daniela Iliescu, care conduce Patria Bank din iulie 2019 încoace, va prelua mandatul de Director General Adjunct Ariile Financiar şi Risc.

Din comitetul executiv al băncii mai fac parte Codruţ Nicolau, Director General Adjunct Aria Business şi Valentin Vancea, Director General Adjunct Aria Operaţiuni şi IT.

Burak Yildiran are aproape 25 de ani de experienţă în domeniul financiar - bancar şi al  tehnologiei, din care aproape 20 de ani petrecuţi în cadrul grupului Garanti BBVA. De-a lungul mandatului său a fost responsabil pentru business development, managementul schimbării, experienţa clienţilor, proiecte Agile, digitalizare, transformare, leadership strategic şi managementul talentelor. Burak a fost timp de şase ani director general adjunct şi manager operaţiuni la Garanti BBVA România.

Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii 2 ani, a ocupat poziţia de Chief Operations Officer în TotalSoft. Burak deţine un MBA de la WU Executive Academy - Universitatea din Viena şi un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO